Składniki:
- 2 kabaczki średniej wielkości,-
- 2 duże lub 3 średnie marchewki,
- 1 duża cebula.
Zalewa:
- 2 szklanki wody,
- 1,5 szklanki octu,
- 1 szklanka cukru,
- 4 łyżki soli,
- 4 łyżki oleju.
Wykonanie:
Kabaczka obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka, a marchewkę w talarki.
Składniki na zalewę przekładamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i taką gorącą zalewą zalewamy sałatkę w słoikach.
Pasteryzujemy około 10 minut.
Smacznego.
😉jak ślicznie zapakowane. My nie robimy sałatek z kabaczka. Teraz chyba mamy tylko cukinie... Zjadamy na bieżąco😍
OdpowiedzUsuńDziękuję! :* U mnie na bieżąco zjadane są ogórki w zalewie ketchupowej :) Podbiły nasze kubki smakowe w tym roku :)
Usuń