Przepyszne i co najważniejsze szybkie rożki z budyniem,
które dosłownie same się robią ;)
Składniki na 6 sztuk:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie z Biedronki),
- 1 budyń waniliowy,
- polewa czekoladowa,
- rozkłócone jajko (do posmarowania).
Wykonanie:
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy go do wystygnięcia.
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Na środku każdego kładziemy solidną łyżkę budyniu. Składamy ciasto na pół, tak aby powstał trójkąt. Miejsce łączenia dociskamy widelcem.
Rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy je jajkiem.
Pieczemy w 150 stopniach z włączoną funkcją termoobiegu do ładnego zarumienienia.
Po wyjęciu pozostawiamy je do ostygnięcia.
Gdy będą już zimne dekorujemy je czekoladą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz