czwartek, 9 lutego 2017

Rożki z budyniem i polewą czekoladową


Przepyszne i co najważniejsze szybkie rożki z budyniem, 
które dosłownie same się robią ;)


Składniki na 6 sztuk:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie z Biedronki),
- 1 budyń waniliowy,
- polewa czekoladowa,
- rozkłócone jajko (do posmarowania).


Wykonanie:

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy go do wystygnięcia.

Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Na środku każdego kładziemy solidną łyżkę budyniu. Składamy ciasto na pół, tak aby powstał trójkąt. Miejsce łączenia dociskamy widelcem.

Rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
Smarujemy je jajkiem.

Pieczemy w 150 stopniach z włączoną funkcją termoobiegu do ładnego zarumienienia.

Po wyjęciu pozostawiamy je do ostygnięcia.

Gdy będą już zimne dekorujemy je czekoladą.





Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz