sobota, 13 sierpnia 2016

Brownie z nutellą


Dla wielbicieli nutelli, to ciasto będzie czymś niesamowitym!


Składniki:

- 125 gram mąki,
- 125 gram masła,
- 125 gram cukru,
- 250 gram nutelli,
- 2 jajka,
- polewa czekoladowa.


Wykonanie:

Do miski wrzucamy masło oraz nutellę. Rozpuszczamy je w kąpieli wodnej.
Do miski wbijamy jajka oraz wsypujemy cukier. Ubijamy trzepaczką lub widelcem.
Dodajemy mąkę. Ubijamy.
Dodajemy masę z nutellą. Mieszamy.

Wlewamy do formy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy okoły godziny w 150 stopniach z włączonym termoobiegiem.

Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy polewę czekoladową i zdobimy nią ciasto.







Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz