poniedziałek, 19 września 2016

Róże z szynką i serem



Pyszna, szybka przekąska. Swoim wyglądem zachwyci każdego :)


Składniki na 8 sztuk:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 1- 2 łyżki ketchupu,
- 1 łyżeczka oregano,
- 4-5 plastrów szynki konserwowej,
- 4-5 plastrów sera,
- rozkłócone jajko do posmarowania.


Wykonanie:

Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy ketchupem. Posypujemy oregano. Układamy na nim szynkę konserwową oraz ser.
Rolujemy. Tniemy na 8 rolek.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w 150 stopniach przez około 20-25 minut do zarumienienia.

Pysznie smakują podawane z ketchupem :)












Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz