środa, 15 marca 2017

Mini serniczki


Składniki:

- 2 galaretki o tym samym kolorze i smaku
(u mnie agrestowa),
- 1 galaretka innego koloru i smaku
(u mnie malinowa),
- 2-3 łyżeczki żelatyny,
- 2 serki homogenizowane o smaku waniliowym.

- potrzebne będę również foremki silikonowe (15-18 sztuk).

Wykonanie:

Dwie galaretki w tym samym kolorze rozpuszczamy we wrzątku. Ilość wody macie podaną na opakowaniu galaretki.

Wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy.

Dodajemy serki. Mieszamy, aż dokładnie się rozpuszczą.

Przelewamy masę do foremek.
Wstawiamy do lodówki.

Gdy serniczki stężeją rozpuszczamy trzecią galaretkę.
Odczekajcie jakiś czas, aby galaretka się przestudziła i dopiero wtedy wylejcie ją na każdy serniczek.

Możecie całość udekorować jeszcze owocami. Ja niestety ich nie miałam...

Ponownie wstawiamy nasz deser do lodówki.

Serniczki po całkowitym stężeniu możecie udekorować bitą śmietaną.





Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz