wtorek, 14 marca 2017

Racuszki z jabłkiem


Składniki:

- 2 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1/4 szklanki cukru,
- 2 jajka,
- 1 szklanka mleka,
- szczypta soli.

Ponadto:

- 3 jabłka (obrane i pokrojone w grubsze plasterki),
- olej do smażenia,
- cukier puder do posypania.


Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na jednolitą masę.
Następnie dodajemy jabłka. Delikatnie mieszamy.

Racuszki smażymy na dużej ilości oleju i małym ogniu, żeby się nie przypaliły.
Po usmażeniu odsączamy nadmiar oleju na papierowym ręczniczku.

Podajemy ciepłe. Posypane cukrem pudrem.




Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz