Przepis na takie właśnie jajko w chlebku zaczerpnęłam z filmu pt. "The Meddler".
Jako małe dziecko dobrze pamiętam, że gdy oglądałam jakąś
bajkę lub film i zobaczyłam, że ktoś je coś czego ja nie znam,
to od razu chciałam tego spróbować. Chyba nawyk ten
pozostał mi do teraz ;) Prosty przepis, a jakże pyszny!
Chleb tostowy jest chrupiący, a do tego lekko płynne jajko!
Coś wspaniałego. Polecam!
Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego,
- 2 jajka,
- sól do smaku,
- olej do smażenia.
Wykonanie:
W chlebku tostowym na środku szklanką wykrawamy kółko.
Układamy tost na rozgrzanym oleju i do środka wbijamy jajko.
Solimy do smaku.
Smażymy z obydwu stron do ścięcia się jajka.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz