Wyobraźcie sobie delikatną pierś z kurczaka o miodowo-musztardowym smaku, obsypaną chrupiącymi płatkami kukurydzianymi. Pysznie, prawda?
Zapewniam Was, że jest NIESAMOWICIE PYSZNIE, a przepis ten wpisuje się na listę moich ulubionych. Dziękuję mojej przyjaciółce oraz koleżance, które zainspirowały mnie tym przepisem :)
Składniki:
- połowa podwójnej piersi z kurczaka,
- 2 jajka,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych.
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i lekko rozbijamy. Solimy do smaku.
Do miski wbijamy 2 jajka, roztrzepujemy je. Dodajemy miód oraz musztardę. Dokładnie mieszamy.
Polecam pozostawić w takiej zalewie pierś z kurczaka przez co najmniej 15 minut, aby ładnie nam nią przeszła. Jednak jeśli nie mamy czasu, to nic nie szkodzi. Nie musimy tego robić.
Pierś z kurczaka maczamy w zalewie i obtaczamy w płatkach kukurydzianych.
Układamy ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 20-25 minut w 150 stopniach z włączoną funkcją termoobiegu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz