wtorek, 18 października 2016

Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej zalewie i płatkach kukurydzianych


Wyobraźcie sobie delikatną pierś z kurczaka o miodowo-musztardowym smaku, obsypaną chrupiącymi płatkami kukurydzianymi. Pysznie, prawda?
Zapewniam Was, że jest NIESAMOWICIE PYSZNIE, a przepis ten wpisuje się na listę moich ulubionych. Dziękuję mojej przyjaciółce oraz koleżance, które zainspirowały mnie tym przepisem :)


Składniki:

- połowa podwójnej piersi z kurczaka,
- 2 jajka,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych.


Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i lekko rozbijamy. Solimy do smaku.

Do miski wbijamy 2 jajka, roztrzepujemy je. Dodajemy miód oraz musztardę. Dokładnie mieszamy.

Polecam pozostawić w takiej zalewie pierś z kurczaka przez co najmniej 15 minut, aby ładnie nam nią przeszła. Jednak jeśli nie mamy czasu, to nic nie szkodzi. Nie musimy tego robić.

Pierś z kurczaka maczamy w zalewie i obtaczamy w płatkach kukurydzianych.

Układamy ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 20-25 minut w 150 stopniach z włączoną funkcją termoobiegu.

















Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz