środa, 5 października 2016

Pierś z kurczaka zapiekana w majonezie i porach


Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka,
- 5 łyżek majonezu,
- por (10-15 cm białej części),
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka.


Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, a por w talarki.

Przyprawiamy pierś do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką i łączymy ją z majonezem oraz porem. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut w 150 stopniach z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia możecie ustawić piekarnik na 200 stopni, aby mięsko lekko przyrumieniło się na wierzchu.

Ja podałam to danie z ryżem i smakowało wyśmienicie :) 









Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz