Ostatnio robiąc kotleciki z piersi z kurczaka zapragnęłam zmienić coś w zwykłej panierce z bułki tartej i dodałam do niej troszkę innych przypraw. Wyszło pysznie!
Dlatego też chciałabym podzielić się z Wami przepisem na moją panierkę :)
Mam nadzieję, że i Wam ona posmakuje. Proporcje zróbcie oczywiście pod siebie. Ja podam Wam z czego ją zrobicie, a ilość ziół będzie zależała tylko i wyłącznie od Waszych upodobań oraz ulubionych smaków.
Składniki:
- bułka tarta,
- słodka papryka,
- ostra papryka,
- oregano,
- sezam.
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, lekko rozbijamy. Obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz