środa, 22 marca 2017

Ciasto Kinder Country


Składniki:

- 2 białe czekolady,
- 2 mleczne czekolady,
- 250 gram herbatników,
- 350 ml śmietanki 30%,
- 2 śmietan-fixy,
- 250 gram serka mascarpone,
- płatki Nestle Kangus.


Wykonanie:

Rozpuszczamy dwie białe czekolady w kąpieli wodnej.
Odstawiamy do wystygnięcia.

Do miski wlewamy 200 ml śmietanki. 
Ubijamy ją na sztywno z dodatkiem jednego śmietan-fixa.

Do ubitej śmietany dodajemy 250 gram serka mascarpone.
Miksujemy.

Powoli dodajemy białą, ostudzoną czekoladę.
Krótko miksujemy.

Do ubitej masy dodajemy 3 szklanki płatków Nestle Kangus.
Dokładnie mieszamy.

Rozpuszczamy mleczną czekoladę w kąpieli wodnej.
Odstawiamy do wystygnięcia.

Ubijamy 150 ml śmietanki.
Ubijamy ją na sztywno z dodatkiem drugiego śmietan-fixa.

Do ubitej śmietanki wlewamy przestudzoną, mleczną czekoladę.
Krótko miksujemy.

Spód kwadratowej tortownicy (25cm x 25 cm) wykładamy papierem do pieczenia.

Układamy na dnie herbatniki.

Wykładamy na nią białą masę.

Ponownie układamy warstwę herbatników.

Wykładamy masę z mlecznej czekolady.

Wierzch posypujemy płatkami Nestle Kangus.

Ciasto wstawiamy na około 2 godziny do lodówki.







Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz