Składniki:
- 200 gramów szynki konserwowej (może być w plasterkach),
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 1 słoiczek selera konserwowego (około 300 g),
- 0,5 puszki ananasa,
- 1 puszka kukurydzy,
- 3/4 garści rodzynek,
- 3 kopiaste łyki majonezu,
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny. Odcedzamy.
Ananasa odcedzamy z zalewy. Kroimy na małe kawałki.
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Szynkę kroimy w kosteczkę.
Selera odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze paseczki.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i gotowe.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz