poniedziałek, 17 kwietnia 2017

Sałatka teściowej



Składniki:

- 200 gramów szynki konserwowej (może być w plasterkach),
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 1 słoiczek selera konserwowego (około 300 g),
- 0,5 puszki ananasa,
- 1 puszka kukurydzy,
- 3/4 garści rodzynek,
- 3 kopiaste łyki majonezu,
- sól, pieprz do smaku.


Wykonanie:

Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny. Odcedzamy.

Ananasa odcedzamy z zalewy. Kroimy na małe kawałki.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kosteczkę.

Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Szynkę kroimy w kosteczkę.

Selera odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze paseczki.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i gotowe. 





Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz