poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Hot-dogi z musztardą w cieście francuskim


Składniki:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 4 parówki,
- 4 łyżki musztardy,
- rozkłócone jajko.


Wykonanie:

Rozwijamy ciasto francuskie. Przecinamy je wzdłuż, a następnie w połowie na środku.
Powinny powstać nam 4 prostokąty.

Na każdy z nich rozsmarowujemy po łyżce musztardy.
Układamy parówkę.

Składamy na pół i boki dociskamy widelcem tak jak pierogi.
Na wierzchu możecie zrobić nacięcia.

Wierzch hot-dogów smarujemy rozkłóconym jajkiem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20-30 minut w 150 stopniach z włączoną funkcją termoobiegu. Aż się zarumienią.




Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz