sobota, 9 maja 2015

Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwinią w środku.


Składniki na 30 sztuk:

- 2 gotowe opakowania ciasta francuskiego




- 1 puszka brzoskwiń w zalewie




Przygotowanie:


1. Rozwijamy ciasto francuskie.




2. Każde z nich dzielimy na 15 kwadratów. 




3. Odcedzamy brzoskwinie z zalewy.




4. Kroimy je na kawałki.




5. Następnie pokrojone brzoskwinie układamy na kwadratach z ciasta francuskiego.




6. Każdy kwadrat formujemy w tzw. koperty.




7. Blachę smarujemy margaryną a koperty roztrzepanym jajkiem.




8. Wstawiamy je do piekarnika z funkcją termoobiegu na 150*C, na około 30-40 minut. Wierzch musi się zarumienić.

9. Po wystudzeniu naszych ciasteczek posypujemy je cukrem pudrem.






Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz