niedziela, 15 listopada 2015

Złote kukurydziańce


Jeśli lubicie kukurydzę, to ten przepis będzie dla Was idealny.
Jest to świetny pomysł na smaczne śniadanie lub kolację.


Składniki na 10 sztuk:

- 2 puszki kukurydzy w zalewie,
- 2 jajka,
- 6 łyżek mąki pszennej,
- garść startego żółtego sera,
- sól, pieprz.


Wykonanie:

1. Kukurydzę odcedzić z zalewy.

2. Jajka ubić z mąką, dodać starty ser oraz kukurydzę, dokładnie wymieszać.

3. Doprawić do smaku.

4. Na patelni rozgrzać tłuszcz. 

5. Nakładać na patelnie łyżką niewielkie partie ciasta, formować placuszki.
Smażymy je na złoty kolor.
Podajemy ciepłe. Bardzo dobrze smakują z ketchupem.







Smacznego :)

1 komentarz: